Ingrediente:

  • 4 zucchini sau 4 vinete de cate 200 g
  • 120 g ceapa toccata
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de masline
  • 500 g carne toccata
  • 150 g cascaval Delaco Afumat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 2 oua
  • 150 g rosii ( fierte, decojite, fara seminte si taiate cubulete)
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 1/2 lingurita cimbru tocat
  • 1/2 l supa de carne (daca nu ai timp sa o pregatesti, poate fi si suc de rosii)

Metoda de preparare:
1. Pregateste cuptorul incalzindu-l la 175 °C
2. Taie vinetele (sau zucchini) pe lungime la apr 2/3 din grosime si scobeste miezul
3. Stropeste rapid vinetele cu zeama de lamaie, sa nu oxideze
4. Caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline
5. Intr-un castron pune carnea tocata si amestec-o cu cascavalul taiat cubulete, ceapa, usturoiul, condimentele, ouale, rosiile si verdeturile
6. Omogenizeaza bine compozitia
7. Umple vinetele sau zucchini cu compozitia pregatita si aseaza-le intr-o forma termorezistenta
8. Adauga supa si mai razuieste putin cascaval afumat Delaco deasupra
9. Da tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute

Pasionat de branza? Gasesti zeci de retete pe www.fanbranza.ro!