Timpul nostru este destul de limitat. Cel putin opt ore pe zi le stam la birou. Cand plecam de acolo parca nu am vrea sa ne ducem direct acasa si sa ne apucam de treburi ... casnice. Asa ca mai organizam cate o iesire cu prietenii, cate o vizita la parinti, poate un film. Orice ne poate ajuta sa ne incarcam bateriile pentru ziua urmatoare.
In felul asta, timpul pentru cumparaturi este redus la maxim. De cele mai multe ori intram in supermarketul aflat in drum spre casa de unde alegem, din fuga (doar mai este putin si vine ora inchiderii), tot ceea ce credem ca ne-ar fi de folos. O lista de cumparaturi ne-ar prinde tare bine dar cine are timp sa o faca?
De ajuns in piata pentru a cumpara fructe si legume proaspete, aproape ca nu mai poate fi vorba. Singurele zile in care o putem face sunt cele de weekend. Si cum nu in fiecare weekend stam pe acasa, atunci cand ajungem in piata cumparam cantitati industriale. Sa ne ajunga pana la urmatoarea incursiune.
Suntem extrem de fericiti. Frigiderul miroase a verdeturi, a rosii proaspete, mancam cele mai bune, proaspete si crocante salate. Timp de cateva zile. Dupa care salata se ofileste si nu mai este buna de nimic.
Problema rezolvata. Salata proapsata mai mult de 7 zile
Multumita celor de la site-ul genxfinance.com, am dat peste o metoda prin care putem sa prelungim viata minunatului aliment. Acum, nu doar ca putem sa ii pastram prospetimea mai bine de o saptamana dar putem sa castigam si la timpul de preparare. Iar asta nu necesita prea mult efort.
Uite ce pasi trebuie sa urmezi:
Pas 1: spala bine salata; pentru ca oricum o poti tine mai multe zile, iti recomandam sa speli suficient de multa cat sa poti manca in zilele respective :)
Pas 2: in functie de preferinte, taie sau rupe cu mana frunzele de salata in bucatele mici (exact cum le rupi atunci cand iti prepari salata)
Pas 3: acesta este cel mai important pas daca vrei ca metoda sa functioneze; trebuie sa elimini cat mai mult din cantitatea de apa care se afla pe frunzele de salata; pentru rezultate optime, foloseste un uscator de salata (ca acesta); daca nu ai unul in casa poti sa folosesti o sita; pui frunzele in ea dupa care agiti cat poti tu de bine; pentru ca inca a mai ramas lichid pe frunze, trebuie sa le pui la scurs pe un prosop de hartie;
Pas 4: pune salata intr-un bol
Pas 5: al doilea cel mai important pas; inainte de a baga bolul frigider, pune un servetel deasupra frunzelor de salata si acopera totul cu o folie de plastic;
Pas 6: pune salata in frigider;
Secretul pastrarii indelungate a salatei, consta in mentinerea ei cat mai uscata. Orice picatura de apa poate strica tot, asa ca ai grija sa acorzi atentie sporita pasilor 3 si 5.
Partea frumoasa este ca, procedand in acest fel, poti manca salata proaspata la orice masa fara a depune nici cel mai mic efort. O poti lua chiar si la birou (pui dressingul intr-un borcanel sau o punga bine sigilata iar la ora mesei, tot ce ai de facut este sa golesti continutul peste bolul de salata).
Cum vi se pare metoda? Noi am testat-o si chiar functioneaza. Mai stiti si alte metode de acest gen?