"Pentru un mic-dejun echilibrat, care sa tina la pranz, poti opta pentru un smoothie cu lapte de migdale, spanac, putin anans, zmeura si cu seminte de in. Imi place frittata cu branza de capra, cu putina ceapa verde, rucola si putin parmezan. Mai mananc mezeluri crud uscate, facute artizanal, cu rosii, ceapa", ne-a marturisit Chef FOA.

El iti recomanda si cateva idei simple, de incercat in fiecare dimineata.

1. Mic Dejun: Crostini cu Pancetta si Brie

Ingrediente:

  • Bagheta din Faina Integrala
  • Brie
  • Pancetta
  • Cimbru Proaspat

Se ia bagheta si se taie felii. Apoi, se ia branza Brie si se taie in felii. Se feliaza si pancetta si se gateste partial la cuptor. Se aseza pancetta impreuna cu brie pe felia de paine, se presara cu cimbrul proaspat si coace la cuptor pana cand pancetta devine crocanta.

2.  Mic Dejun: Avocado Salsa cu “Zoodles” (Noodles din Dovlecel) si Ansoa

Ingrediente:

  • Avocado
  • Rosii
  • Magetout (Fasole Verde)
  • Dovlecel
  • Chives
  • Ardei Iute
  • Busuioc
  • Ansoa
  • Capere
  • Ulei de Masline
  • Lamaie
  • Sare si Piper

Se incepe prin prepararea unei salsa de avocado cu rosii si putina sare. Apoi, se ia dovlecelul si se taie tip „Noodles” la mandolina sau la cutit. Caperele se prajesc in baie de ulei pana cand devin crocante dar nu arse si apoi se monteaza preparatul.

3. Mic Dejun: Briose Suculente cu Fistic

Ingrediente:
 

  • Faina
  • Oua
  • Ulei
  • Lapte
  • Zahar Brut
  • Fisctic Crud
  • Ulei sau Unt
  • Esenta de Vanilie
  •  Praf de Copt
  • Sare

Se incinge cuptorul la 180 de grade si se ung formele de briosa cu unt sau se pun hartiile cu forma. Se iau ouale si se bat cu ulei si lapte. In compozitia obtinuta, se adauga zaharul pana se dizolva si apoi faina, praful de copt, un varf de sare si se amesteca totul pana se leaga aluatul. Fisticul se marunteste si se adauga in compozitie, punand o parte deoparte. Se ia aluatul si se aseaza in forme si apoi se presara cu fiscticul ramas. Se coace la cuptor aproximativ 25 de minute.

4.    Mic Dejun: Bruschete cu Branza de Capra cu Cenusa si Nuca

Ingrediente:

  • Bagheta din Faina Alba
  • Branza de Capra cu Cenusa
  • Miez de Nuca
  • Chives
  • Miere
  • Chives
  • Ardei Iute
  • Rosii Cherry Deshidratate

Se ia bagheta si se taie in rondele, apoi se freaca cu putin usturoi si ulei de masline (musai extra-virgin) si apoi se coace pana cand se usuca. In timp ce se coace painea, se trage la tigaie miezul de nuca cu putina miere. Apoi, se taie branza de capra si se aseza pe painea uscata impreuna cu rosiile deshidratate, chives si bucati de ardei iute. La sfarsit se adauga o miezul de nuca dupa gust.