Nu te indemnam sa comanzi pizza online si nici sa cumperi aluat gata pregatit. Am aflat de pe site-ul The Kitchn o tehnica noua de pizza pregatita pe aragaz.
Tot ce iti trebuie este o tigaie buna de fonta, care va face pizza usor crocanta la baza si elastica si pufoasa la interior. Aceasta metoda nu te scuteste insa de pregatirea aluatului, dar te ajuta sa tii bucataria racoroasa fara sa pornesti cuptorul.
Pregateste aluatul. Invata o reteta simpla pe care sa o pregatesti din timp. Noi iti aratam cea mai gustoasa varianta aici. Lasa-l la dospit o jumatate de ora si va fi gata pentru o pizza gustoasa.
Pregateste toppingurile. Cand gatesti o pizza in tigaie trebuie sa ai totul la indemana, feliat, tocat si pus langa aragaz.
Incinge tigaia. Foloseste o tigaie de 25-30cm. Pune-o la incins pe foc mediu spre mare si unge baza cu putin ulei. Daca nu ai o tigaie de fonta poti apela si la una cu invelis non aderent, insa cea de fonta va asigura o baza de pizza mult mai crocanta.
Intinde aluatul. Imparte-l mai intai in mai multe bile mai mici si intinde rapid cu sucitorul in discuri cat mai subtiri. Ar trebui sa fie cu doar 1-2cm mai mici decat diametrul tigaii.
Gateste aluatul 1-2 minute pe o parte in tigaia incinsa, pana cand incepe sa se rumeneasca. Daca incep sa apara bule de aer la suprafata lui, inteapa-le cu un cutit.
Intoarce aluatul si adauga toppingurile. Acopera tigaia cu un capac, astfel incat branzeturile folosite la topping sa se inmoaie si restul ingredientelor sa se incalzeasca. In 5-6 minute ar trebui sa ai o pizza gata. Daca observi ca aluatul incepe sa se rumeneasca prea repede redu intensitatea focului.
Continua pana cand termini tot aluatul de pizza pregatit.