Iti propunem cateva retete usoare, care sunt gata in cateva minute si pe care le poti savura dupa o zi caniculara.

Rosii cherry umplute cu pasta de castravete

O reteta usoara de aperitive pe care le poti manca dintr-o inghititura. Se potriveste cu orice masa si vor fi usor de servit si la petreceri.

Ingrediente:

  • 24 rosii cherry
  • 100g crema de branza
  • 2 linguri maioneza
  • 2-3 castraveciori curatati si tocati marunt
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • 2 lingurite marar proaspat tocat

Taie pentru fiecare rosie un capacel, curata pulpa si pune la scurs rosiile cu gura in jos pe un prosop de hartie. Intr-un bol amesteca crema de branza cu maioneza, apoi adauga castravetii, mararul si ceapa, sare si piper dupa gust. Cu aceasta crema umpli fiecare rosie in parte. Se tin la rece pana in momentul servirii. Si pentru ca ti-am spus ca eu un aperitv light trebuie sa stii ca fiecare rosie umpluta are doar 25 de calorii.

Salata de pepene verde, branza de capra si fistic

O salata cu influente din sudul Frantei, crocanta si dulce, aromata cu o vinegreta cu lamaie. E minunata pentru serile de vara. Iti va potoli foamea si iti va satisface si pofta de dulce.

Foto: Food52.com

Ingrediente:

  • Jumatate dintr-un pepene verde mediu (fara samburi)
  • 250g branza de capra proaspata
  • 100g fistic nesarat
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lingura suc lamaie
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Taie miezul pepenelui in cubulete potrivite ca marine si pune-le intr-un bol la frigider. Prajeste fisticul intr-o tigaie la foc mediu timp de 5 minute. Sfarama cu mana branza de capra. Amesteca intr-un recipient cu capac otetul cu uleiul si zeama de lamaie. Amesteca pepenele cu branza, adauga vinegreta, presara fisticul prajit si tocat marunt si condimenteaza cu sare si piper.

Humus cu Tahini

E bun de intins pe paine, dar si ca sos pentru salate cu cartofi sau oua umplute. Iar daca te intrebi ce e Tahini, iti spunem ca e este o pasta din seminte de susan care se foloseste des in bucataria araba.

Ingrediente:

  • 1 conserva(425g) de naut fiert
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 80 ml sos Tahini
  • 2 linguri ulei de masline
  • paprika
  • sare Kosher

Intr-un blender sau robot de bucatarie amesteca nautul fiert cu o lingura din zeama din cutie, usturoiul, zeama de lamaie si sosul Tahini. Mixeaza pana cand obtii o pasta. Adauga uleiul de masline si paprika si mixeaza pana cand devine o pasta fina. Condimenteaza cu sare si serveste cu lipie sau cruditati. Poti sa pastrezi humusul pana la 5 zile in frigider.

Frigarui cu salada Caprese

E cel mai racoros mod de a incheia ziua. O poti servi ca aperitiv, dar si ca fel principal. Arata mai bine decat platoul de cruditati si e mai sanatoasa decat orice aperitiv cu sos. Si pentru ca e usor de facut ii poti pune si pe copii la treaba.

Foto: Taste of Home

Ingrediente:

  • 24 rosii cherry
  • 12 mingiute de mozzarella
  • 24 frunze de busuioc proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic

Foloseste 12 bete de frigarui din bambus pe care sa insiri alternativ 2 rosii, o mingiuta de mozzarella, 2 frunze de busuioc. Amesteca bine uleiul, otetul si un praf de sare si toarna peste frigarui exact inainte de servire.

Pere si prosciutto – gustare stilata

Nu ai chef chiar de o cina consistenta, dar parca ai vrea sa te rasfeti putin la finalul zilei? Aceasta combinatie se poate face cu orice tip de para bine coapta.

Foto: My Recipes

Ingrediente:

  • 2 pere, fiecare taiata in 8 felii de la care sa scoti samburii
  • 8 felii de prosciutto, taiate pe lungime in jumatate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin alb
  • sare Kosher

Infasoara fiecare felie de para intr-o felie de prosciutto si stopeste-le cu un amestec de vin si otet. Condimenteaza cu sare si poti servi.