Inghetata dupa reteta traditionala contine oua, zahar, lapte sau smantana. Pentru unele persoane, insa, ultimele doua sunt complet interzise daca sufera de intoleranta la lactoza. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunte de tot la cel mai bun desert din sezonul cald.
Inghetata poate fi pregatita si din alte ingredinete care sa nu le puna in pericol sanatatatea. In locul laptelui de vaca sau smantanii foloseste lapte de cocos si alte ingredinete care sa ii ofere textura cremoasa, precum banane sau unt de arahide. Am gasit cate o reteta pentru fiecare iubitor de inghetata, asa ca iti propunem sa incerci delicii cu cacao, menta sau zmeura. Unele dintre ele sunt ideale si pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana.
Pentru a obtine textura cremoasa a inghetatei clasice vei avea nevoie, insa, de masina pentru inghetata. Daca nu ai masina de inghetata pune amestecul de ingrediente intr-un recipient de plastic la congelator. Dupa 45-60 de minute amestecul va fi inghetat pe margini. Amesteca bine cu o lingura sau furculita, astfel incat sa nu ramana bucati mari inghetate. Pune din nou la congelator timp de 30-45 de minute.