Petale de trandafiri, panselute, violete, flori de liliac, toate pot fi transformate in decoruri frumoase pentru tort, daca le imbraci intr-o pelicula fina de zahar. Procedeul nu este complicat si iti trebuie putina tehnica pentru a reusi.
Este preferabil sa folosesti flori comestibile pe care sa nu fie nevoie sa le indepartezi de pe prajitura inainte sa o servesti.
De asemenea, pentru ca vei avea nevoie de albus de ou, neprocesat termic, pentru a realiza florile zaharisite, asigura-te ca ouale sunt proaspete sau daca ti-e teama sa consumi oua crude, foloseste albusuri pasteurizate.  

Ingrediente:
•    flori (comestibile)
•    1 albus de ou, la temperatura camerei
•    1lingurita apa
•    aproximativ 100g zahar fin

Ustensile:

•    pensula
•    gratar pentru uscarea florilor

Mod de preparare:
Bate albusul cu 1 lingurita de apa pana cand se omgenizeaza bine.
Inmoaie pensula in albus si unge fiecare floare, astfel incat sa o acoperi cu albusul batut pe fiecare parte.

Tine floarea desupra bolului cu zahar si presara zahar deasupra ei, astfel incat sa o acoperi cu un strat fin si uniform pe toate partile.
Asaza florile pe un gratar si aranajeaza-le petalele in forma dorita pentru ca odata ce se vor usca nu vei mai putea sa le misti fara sa le rupi.

Lasa florile la temperatura camerei pana cand sunt complet uscate. In functie de umiditatea din casa asta poate dura intre 4 si 24 de ore. Cand sunt gata, petalele vor fi rigide.

Ia-le cu grija de pe gratar si aseaza-le intr-un recipient cu capac, intre foi de hartie cerata. Se vor pastra bine pana la cateva saptamani.
Daca le folosesti pentru decorul unor prajituri cu crema, aseza-le in ultimul moment, pentru ca altfel vor absorbi din umezeala si se vor strica.