Business cu prăjituri

"Cofetăriile sunt locuri de poveste, în care reţetele clasice din marea gastronomie franceză - tarta cu lămâie şi bezea (tarte citron meringuée), choux-à-la crème, cannelés sau macarons - stau lângă prăjitura cu mere, salamul de biscuiţi sau biscuiţii cu magiun cum făcea bunica", anunţă lanţul de cofetării.

Dintre ingredientele speciale folosite sunt floarea de soc, trandafirii englezeşti, fisticul şi fructele de pădure.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daciana Sarbu (@daciana)

Îmi doresc ca business-ul să crească în continuare, în acelaşi mod organic, controlat ca şi până acum: vrem să ne asigurăm că oferim mereu aceeaşi calitate şi să ne păstrăm atenţia pentru detalii”, declară Daciana Sârbu, proprietara cofetăriilor. 

Ce conține meniul

Și în noua locație, piesele de rezistență rămân torturile spectaculoase, făcute după rețete cu tradiție, ca Pavlova, sau trendy, ca tortul cu caramel și ness, care pot fi personalizate pentru ocazii speciale. Acestora li se adaugă tartele cu combinații neașteptate de ingrediente, precum cele cu fistic și caise sau cele cu pere și caramel, deliciile franțuzești clasice, însă și gustările mai puțin prețioase, dar cu nimic mai puțin delicioase, cum sunt saleurile sau biscuiții cu ovăz și fructe uscate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daciana Sarbu (@daciana)

Povestea cofetăriei

Antreprenor, mamă, soție de politician, fost europarlamentar, Daciana Sârbu a reușit să jongleze cu toate rolurile.  Soția lui Victor Ponta a virat de la politică la antreprenoriat în zona culinară.

"Îmi doream foarte mult un loc unde să merg cu fiica mea, Irina și să mâncăm un dulce bun. Sigur, îmi doream și acel moment al nostru, alături de o prăjitură în care să am încredere. Culmea e că Irina nu mănâncă prăjituri și nu-i place dulcele, dar era mult mai mică atunci când îmi imaginam eu cum avea să arate cofetăria ideală. Sunt foarte puține lucruri pe care le mănâncă Irina, printre care înghețată, iar eu nu fac înghețată. "

"La început, mărturisesc, nu știam nimic despre prăjituri.(...)Acum prăjiturile sunt create după gustul meu: texturi lejere, multe fructe, bezea, foarte puțină ciocolată. Am urmat modulul de începători, timp de 3 luni, din cadrul Le Cordon Bleu, la Paris. Recunosc, a fost o etapă complicată din viaţa mea”, declara Daciana Sârbu.

Daciana Sârbu a fost susţinută şi de soţul ei în acest demers. “El preferă prăjiturile mai... tradiţionale, precum ciocolata de casă şi salamul de biscuiţi”. 

Foto Instagram