1. La majoritatea restaurantelor in care se serveste sushi, chelnerul iti va oferi un prosop umed – foloseste-l cu incredere ca sa-ti cureti mainile, imediat cum il primesti. Cand vine mancarea, acesta va fi luat de pe masa.
2. Alaturi de sushi, vei primi si ghimbir murat, wasabi si sos de soia. Ia o gura de ghimbir dupa fiecare varietate de sushi ca sa-ti cureti cerul gurii. Gusta din cand in cand si wasabi pentru a-ti reimprospata gura.
3. Ca bautura consuma sake sau bere traditionala japoneza.
4. Daca betisoarele sunt unite, rupe-le cu grija si nu le freca unele de celelalte. Este considerat un gest nepoliticos. Atunci cand nu mananci, acestea ar trebui sa stea paralele cu tine, pe bolul cu sos.
5. Sushi se considera finger food, adica mancare care se mananca cu mainile. Asa ca, daca nu te descurci cu betisoarele, mananca cu incredere direct cu degetele. In niciun caz insa nu manca cu furculita.
6. Mananca rola de sushi dintr-o singura inghititura.Partea cu pestele trebuie sa-ti atinga limba astfel incat sa te bucuri din plin de arome.
7. Atunci cand vrei sa inmoi rola de sushi in sosul de soia, inmoaie cu partea ce contine peste, nicidecum cu cea din orez. Orezul s-ar imbiba cu sos si s-ar putea sa se destrame.
Urmareste si video-ul de mai jos pentru mai multe detalii: