2. Cartofi dulci cu crema de feta
Ai nevoie de:
-
3 cartofi mari dulci
- 3 linguri ulei de masline
-
2 linguri unt nesarat
-
3 catei de usturoi tocati marunt
-
1/2 lingurita sare de mare
-
1/2 lingurita piper
-
parmezan ras
-
3 linguri patrunjel tocat marunt
-
3 linguri coriandru proaspat tocat marunt
-
3 linguri busuioc proaspat
Fa un amestec din ulei de masline, unt aromat cu usturoi (topit impreuna cu cateii de usturoi), sare si piper. Trece cartofii prin acest amestec, apoi pune-i la cuptor, pe o foaie de copt, intr-un singur strat, timp de 20 de minute (la 220 grade Celsius, preincalzit). DUpa 20 de minute, scoate-i, amesteca-i din nou si mai lasa-i 15-20 de minute la cuptor.
Apoi, trece-i prin parmezan si ierburile proaspete, tocate marunt, iar daca e nevoie mai condimenteaza-i cu sare si piper.
Pentru crema de feta, amesteca branza feta cu putin iaurt grecesc, sare, piper, parika, putina maioneza si pudra de usturoi.
Sursa: www.howsweeteats.com
2. Cartofi cu ierburi proaspete si parmezan
Ai nevoie de: ierburi proaspete: busuioc, coriandru, patrunjel, oregano.
Toaca-le marunt, pune sare si praf de usturoi peste ele si amesteca-le bine. Cand cartofii sunt gata, condimenteaza-i cu acest mix proaspat si aromat, apoi presara peste ei un strat de parmezan.
Sursa: www.howsweeteats.com
3. Cartofi cu usturoi si parmezan
Ai nevoie de:
- 3 cartofi taiati wedges
- 2 linguri de ulei de masline
- 5 catei de usturoi, tocati marunt
- 1,5 lingurita cimbru uscat
- 90g parmezan ras
- sare kosher
- piper proaspat macinat
Preincalzeste cuptorul la 190g Celsius. Unge o foaie de copt cu ulei si aranjeaza cartofii pe ea intr-un singur strat. Stropeste-i apoi cu ulei, usturoi, cimbru si parmezan. Condimenteaza-i cu care si piper, dupa gust. Amesteca. Pune cartofii la copt 30 minute. Serveste imediat.
Sursa: damndelicious.net