Foodstory.ro a facut pentru tine o selectie cu cele mai bune retete de toamna. Ingredientele sunt multe si cat se poate de sanatoase: de la fructele de toamna (prune, pere, mere, smochine sau struguri) la legumele de sezon (cartofi, dovleac, varza, ardei) sau nuci.

Nu trebuie sa renunti nici la salate, mai ales ca acum le poti face mai bogate ca niciodata. Supele sunt si ele foarte importante, asa ca iti recomandam niste retete care iti intaresc sistemul imunitar si te pregatesc pentru iarna. Vei gasi mai jos si retete care lupta cu astenia de toamna, dar si retete de deserturi delicioase, perfecte pentru serile linistite petrecute in intimitatea casei tale.

Sa ai pofta, atat de gatit, cat si de savurat :)

SALATE DE TOAMNA

1. Salata de rucola cu dovleac copt si nuci caramelizate

2. Salata de morcovi rasi

3. Salata de sfecla rosie si nuci

4. Salata de sfecla cu nuci si crema de branza

5. Salata cu prune

6. Salata de toamna cu pere

7. Salata cu pere, nuci si branza Roquefort

8. Salata cu piept de rata si coacaze

9. Salata marocana cu dovlecei, ardei gras si struguri

10. Salata cu struguri rosii si ton

11. Salata calda cu varza, bacon si branza cu mucegai

12. Salata cu mere, branza cu mucegai si alune

13. Salata cu pui, smochine si mozzarella

SUPE DE TOAMNA

14. Supa de pui cu varza si mere

15. Supa rece de castravete si struguri verzi

16. Supa crema de dovleac

17. Supa de ceapa

18. Supa cu pastarnac si mere


19. Supa de legume pentru imunitate


20. Supa mediteraneana cu ciuperci

FELURI PRINCIPALE

21. Muschiulet de porc cu sos de prune

22. Quiche cu dovleac, praz si spanac

23. Friptura de vita cu rozmarin si radacinoase la cuptor

24. Cartofi copti cu trei toppinguri

25. Piure de telina cu alune coapte

26. Cartofi copti cu bacon si branza cu mucegai

27. Ceafa de porc cu ceapa, pere si portocale

28. Cotlete de porc cu pere

29. Tocanita de pui cu sos de nuci si rodie

30. Gustari cu dovleac si fenicul

31. Paste cu ciuperci si dovleac

32. Muschi de porc condimentat cu mere sotate

33. Pui umplut cu migdale si smochine

34. Fondue cu branza si dovleac copt

35. Vinete gratinate cu rosii si branzeturi rase

CONTINUARE: CELE MAI BUNE DESERTURI DE TOAMNA