Foodstory.ro a facut pentru tine o selectie cu cele mai bune retete de toamna. Ingredientele sunt multe si cat se poate de sanatoase: de la fructele de toamna (prune, pere, mere, smochine sau struguri) la legumele de sezon (cartofi, dovleac, varza, ardei) sau nuci.
Nu trebuie sa renunti nici la salate, mai ales ca acum le poti face mai bogate ca niciodata. Supele sunt si ele foarte importante, asa ca iti recomandam niste retete care iti intaresc sistemul imunitar si te pregatesc pentru iarna. Vei gasi mai jos si retete care lupta cu astenia de toamna, dar si retete de deserturi delicioase, perfecte pentru serile linistite petrecute in intimitatea casei tale.
Sa ai pofta, atat de gatit, cat si de savurat :)
SALATE DE TOAMNA
1. Salata de rucola cu dovleac copt si nuci caramelizate
2. Salata de morcovi rasi
3. Salata de sfecla rosie si nuci
4. Salata de sfecla cu nuci si crema de branza
5. Salata cu prune
6. Salata de toamna cu pere
7. Salata cu pere, nuci si branza Roquefort
8. Salata cu piept de rata si coacaze
9. Salata marocana cu dovlecei, ardei gras si struguri
10. Salata cu struguri rosii si ton
11. Salata calda cu varza, bacon si branza cu mucegai
12. Salata cu mere, branza cu mucegai si alune
13. Salata cu pui, smochine si mozzarella
SUPE DE TOAMNA
14. Supa de pui cu varza si mere
15. Supa rece de castravete si struguri verzi
16. Supa crema de dovleac
17. Supa de ceapa
18. Supa cu pastarnac si mere
19. Supa de legume pentru imunitate
20. Supa mediteraneana cu ciuperci
FELURI PRINCIPALE
21. Muschiulet de porc cu sos de prune
22. Quiche cu dovleac, praz si spanac
23. Friptura de vita cu rozmarin si radacinoase la cuptor
24. Cartofi copti cu trei toppinguri
25. Piure de telina cu alune coapte
26. Cartofi copti cu bacon si branza cu mucegai
27. Ceafa de porc cu ceapa, pere si portocale
28. Cotlete de porc cu pere
29. Tocanita de pui cu sos de nuci si rodie
30. Gustari cu dovleac si fenicul
31. Paste cu ciuperci si dovleac
32. Muschi de porc condimentat cu mere sotate
33. Pui umplut cu migdale si smochine
34. Fondue cu branza si dovleac copt
35. Vinete gratinate cu rosii si branzeturi rase
CONTINUARE: CELE MAI BUNE DESERTURI DE TOAMNA