Niciodata nu a fost mai usor sa faci briose. Daca ai la indemana prin congelator o cutie de inghetata de vanilie, treaba e ca si rezolvata. Practic, mai ai nevoie de faina cu agent de crestere* si ai pregatit aluatul.
Scoate inghetata si lasa-o sa se inmoaie (nu sa se topeasca) la temperatura camerei. Ai nevoie de 500ml de inghetata (cam jumatate dintr-o cutie mare) pe care sa o amesteci cu 250g faina. Aluatul pentru briose este gata.
Trebuie doar sa il mai pui in tava pregatita cu hartii speciale si sa il coci la 220C timp de 20-25 minute sau pana cand briosele trec testul scobitorii.
Poate parea ciudat sa transformi inghetata intr-un produs copt, dar daca stai sa te gandesti, aceasta contine lapte, oua si zahar. Asa ca o mare parte din ceea ce ai nevoie in reteta de briose se gaseste in ingredientele ei.
Pe langa briose, tot din inghetata poti pregati si un chec. Foloseste 500ml de inghetata topita, la care adaugi 160g faina, 2 lingurita praf de copt si 1 lingurita sare. Amesteca-le si coace aluatul la 180C imp de 45 de minute.
Sursa foto: www.thehungryhousewife.com
*Daca nu ai faina cu agent de crestere adauga ½ lingurita de praf de copt pentru fiecare 100g de faina folosita.