Din resturile de mancare buna poti incropi o noua masa satioasa si gustoasa. Trebuie doar sa stii ce sa faci cu ele.
Din painea ramasa...
Poti pregati micul dejun sau deserturi delicioase. O poti pune in friganele, budinca de paine cu unt sau o poti transforma in crutoane pentru supe sau pesmet pentru alte retete.
Din puiul ramas...
Puiul deja rumenit este un ingredient foarte versatil. Nu ne crezi?
Citeste si: 5 mese cu un singur ingredient- puiul rotisat
Poti pune careea ramasa in salate, in quesadillas, in placinte cu pui, in paste la cuptor. Iti trebuie idei? Iti dam retetele potrivite:
Din legumele fierte / coapte ramase...
Poti face o umplutura perfecta pentru quiche, tarte sarate sau placinte cu legume, le poti resuscita pentru garnituri daca le sotezi cu putin ulei de susan si sos de soia si adaugi condimente picante sau le poti transforma in piure.
Din sosul de spaghete ramas
Poti crea noi mese care nu au nicio legatura cu pastele. Il poti pune peste pizza, pe hamburgeri, peste ardei umpluti sau legume la cuptor.
Din fructele ramase...
Chiar daca sunt prea coapte sau nu mai au aceasi foma si fermitate le poti pune in retete. Bananele, de exemplu, pot fi puse intr-o "banana bread" sau in smoothie-uri. Alte fructe pot fi folosite in placinte, in briose sau inghetate.