Dupa ce a castigat MasterChef, Aida a revenit in Romania, unde si-a deschis si o afacere cu dulciuri, Arte Dolce Salato.
Acum, ea se pregateste din plin pentru Paste, asa ca i-am cerut niste sfaturi pentru un meniu mai gustos si mai modern. Pentru ea, meniul perfect este alcatuit din "antreu cu oua de prepelita picante, felul 1 paste proaspete cu homar, felul 2 pulpa de miel cu ierburi si anghinare la cuptor cu parmezan, capere si pomelo, iar ca desert pasca cu zabaione".
Ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste? "Cel mai bine ar fi sa existe fericire si bucurie in suflete la fiecare masa. Iar din punct de vedere gastronomic, pasca este indispensabila pentru mine", zice Aida.
Ea a impartasit pentru Foodstory.ro si o reteta simpla si aromata pe care o poate face oricine pentru ziua de Paste.
Reteta Aida Parascan: Spuma de portocale cu lichior
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 portocale
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 ml lapte
- 200 ml apa
- 1 pahar de Grand Marnier
Mod de preparare:
Intr-o caserola se toarna laptele, se adauga coaja de la 2 portocale si 120 g zahar. Amestecati si fierbeti. In alta oala puneti galbenusurile, peste care turnati laptele fierbinte putin cate putin, continuand sa amestecati pana devine o crema mai densa.
Lasati sa se raceasca, dupa care incorporati albusurile batute spuma densa si lichiorul. Puneti compozitia intr-o forma si dati la congelator 6 ore.
Celelate 2 portocale se curate si se taie fasii. Intr-o oala puneti apa si 80 g zahar si coaja de la portocale, lasati la fiert pana devine totul transparent si cremos. Taiati spuma si acoperiti cu sirop. Decorati cu portocala zaharisita.
Pofta buna!