Daca credeati ca nu veti mai auzi de Aida, v-ati inselat amarnic. Castigatoarea celui de-al doilea sezon MasterChef lucreaza intens si are mai multe proiecte in lucru. Primul pas a fost sa aleaga intre Romania si Italia: Dupa ce am castigat MasterChef am decis sa revin acasa si sa iau totul de la zero. O alta viata, o alta cariera, de data aceasta bazata pe o pasiune care vine din interiorul meu. Am ales Romania si pot sa spun ca e o decizie definitiva”.
Ea a pus si bazele unei afaceri in Buzau: “Am creat un nou concept de cofetarie - patiserie... nici nu stiu cum as putea sa il numesc. E vorba de o bucatarie unde se gasesc deserturi si torturi personalizate, atat in gust cat si design, dar si pizza si diferite antreuri pentru bufet rece. Realizez de asemenea si meniuri pentru evenimente si restaurante. Si in curand voi organiza si cursuri pentru amatori. Business-ul se cheama Arte Dolce Salato si l-am inceput in Buzau”, a explicat ea.
Planurile ei nu se opresc aici: “Vreau sa pregatesc retete video, astfel incat sa le fiu de ajutor celor care vor sa afle mai multe despre ce inseamna gatitul pentru mine. Iar in prezent scriu o carte de bucate, pe care sper sa o termin in curand.”
“Pot sa spun ca sunt exact acolo unde e bine sa fiu. MasterChef cu siguranta mi-a schimbat viata. “
Pentru Aida, MasterChef a insemnat schimbare, dar si o provocare enorma: “O scara pe care am urcat-o nu chiar usor, as putea spune. Dar cred ca provocarile si incercarile si partea frumoasa ale acestei experiente abia acum incep, cand am inceput sa pun in practica tot ce visam.”
Ea are si un sfat pentru toti cei care vor sa se inscrie la MasterChef: “In primul rand le doresc mult succes tuturor. As vrea ca fiecare dintre ei sa stie clar de ce vor sa participe la acest concurs. Apoi, este foarte important ca farfuria care o prezinta sa exprime ceva din ei, din ceea ce sunt ei si sa nu fie un simplu copy -paste dupa o reteta. Sa puna ceva din sufletul lor in farfurie. Si sa aiba curaj! “
Pasionatii de cooking din intreaga tara au acum sansa de a-si etala veleitatile de bucatari si de a intra in competitia pentru titlul de “MasterChef” in cadrul preselectiilor ce debuteaza in aceasta luna.
Pentru prima oara in istoria show-ului de la ProTV, caravana “Masterchef” porneste si in tara, gata sa guste din delicatesele clujenilor si ale iesinilor. Asadar, toti cei care isi doresc sa intre in concurs si sa guste viata de star sunt asteptati la preselectiile din Cluj (17 ianuarie, ora 10:00, Hotel Golden Tulip Ana Dome), Iasi (19 ianuarie, ora 10:00, Hotel Unirea) si Bucuresti (25 ianuarie).
Toti participantii trebuie sa vina cu un preparat pregatit in prealabil pe care sa il prezinte in fata juriului.