Un tort nu este cel mai usor desert de pregatit. De la primii pasi pana la decorul final cere migala si precizie. Fiecare etapa este importanta, dar niciuna la fel de importanta ca decorul. Cu un decor reusit poti sa ascunzi mici imperfectiuni: un blat crapat sau desumflat. Sub un strat de crema, ciocolata sau frisca, orice defect dispare, iar gustul ramane acelasi. Iti dam 7 idei pentru un decor reusit indiferent de ocazie:
Crema pistruiata
O crema obisnuita poate fi transformata daca adaugi in ea bomboane colorate, inainte sa o intinzi pe tort.
Foto: www.raspberricupcakes.com
Un decor imperfect
Nu trebuie sa iti bati capul sa intinzi un strat de ciocolata perfect peste tort. Lasa-o sa se scurga inegal pe laterale si vei avea un decor la fel de reusit.
Foto: sweetapolita.com
Un tort imbracat in prajitura
Daca netezirea cremei pe un tort nu e chiar punctul tau forte, poti apela la acest truc. Foloseste o minirulada feliata pentru a decora o prajitura mai mare.
Foto: www.pipandebby.com
Trandafiri din crema sau frisca
Un decor delicat si spectaculos pe care il poti face cu un pos de patiserie si un sprit (cu deschizatura 8-10mm).
Foto: iambaker.net
Decor multicolor
Cel mai simplu si vesel decor este facut din bombonici multicolore care sa imbrace in intregime tortul.
Foto: www.raspberricupcakes.com
Decor din jeleuri
In locul micilor bomboane de tort poti folosi jeleuri colorate peste un strat de frisca.
Foto: www.raspberricupcakes.com
Petale din frisca
Un decor simplu pe care il poti face foarte usor cu o spatula. Pentru un dublu efect poti colora frisca.