1. Ouale reci se separa mai usor decat cele la temperatura camerei. Iar asta pentru ca frigul face ca galbenusul sa fie mai ferm si sa se desprinda mai usor de albus. Asa ca, separa-le imediat dupa ce le-ai scos din frigider.
2. Crapa ouale de blatul de bucatarie, nu de marginea unei farfurii, daca nu vrei sa ai resturi de coji prin albus. Daca le lovesti de o suprafata plata, acestea se crapa mai bine.
3. Separa albusul de galbenus cu mainile. Este cea mai simpla metoda, chiar daca asta inseamna sa te murdaresti. Sunt doua moduri de a face asta: prima – sparge oul intr-un bol si culege de acolo galbenusul, iar ce-a doua – sparge oul intr-o mana si lasa albusul sa se strecoare singur printre degete.
4. Foloseste 3 boluri cand ai de separat mai multe oua. Astfel, elimini riscul de a sparge un galbenus in albusurile de la mai multe oua. Asa ca, foloseste un bol pentru oul intreg, apoi un bol pentru albus si unul pentru galbenus.
5. Incearca si varianta cu sticla, pentru distractie. Imposibil sa nu fi auzit de ea: ai nevoie de o sticla goala din plastic, cu ajutorul careia sa extragi galbenusul din albus. Teoretic, aceasta metoda nu da gres. Vezi aici un video.