1. Sa faci un gratar ca la carte
Sa stii sa gatesti la foc de lemne sau pe carbuni incinsi e treaba care transmite print toti porii cat de barbat esti in casa. Si recunoaste ca nici tie nu iti vine sa pui doamna sa aprinda focul. Dar de la a perpeli mititei si carnciori pana la o friptura stilata e cale ceva mai lunga. Impresionezi daca, pe langa focul aprins, reusesti sa scoti si ultima picatura de gust dintr-un pui marinat cu ierburi sau dintr-un homar uns cu unt si gatit pe gratarul incins.
2. Sa faci o omleta
Unul dintre cele mai simple feluri de mancare poate fi o adevarat provocare. Trebuie sa aiba gust, sa fie perfect coapta si cere exercitiu pentru a fi intoarsa doar printr-o aruncare. Omleta nu inseamna doar sa arunci niste oua batute in tigaie. Adauga-le arome inedite si coacele la foc mic in putin unt pentru a putea scoate pe farfuria de la micul dejun o omleta pufoasa si aurie cu care sa strangi puncte pretioase.
3. Sa transezi carne
Sunt doua motive pentru care ar trebui sa stii sa faci asta: unul tine de imaginea incredibil de masculina pe care ti-o ofera in bucatarie si altul care tine de economie. In loc sa cumperi fileuri deja taiate sau pui deja dezosat, mai bine inveti sa faci asa cu mana ta si vei plati mai putin pe carnea cumparata. In plus, vei starni admiratie daca stii sa folosesti tot soiul de cutite pe care ea nu a inteles in ruptul capului de ce va trebuie in bucatarie.
4. Sa nu iti tai degetele cu un cutit
Si pentru ca a venit vorba de cutite, invata sa le folosesti ca la carte. Asta nu numai ca iti va da aura de masterchef daca stii sa toci rapid ceapa, ci iti va fi de folos pentru feluri de mancare mai bine pregatite. Legumele vor fi tocate perfect si se vor gati in timpul corect. Odata ce ai invatat tehnicile de baza, ceapa tocata va fi o sarcina la fel de usoara ca desfacerea unei conserve.
5. Sa cunosti preparatele de baza
Nu iti cere nimeni sa inveti retete complicate, sa faci rata in sos de portocale si torturi supraetajate. E suficient sa inveti sa faci o supa, legume sotate, un sos decent pentru friptura, o portie de paste, o pizza, clatite americane. Nimic complicat, dar suficient de matur incat sa demonstrezi ca te descurci, la nevoie, sa hranesti doua guri.