Daca e ceva de care romanul e indragostit pana peste poate in bucatarie, atunci trebuie sa includem pe lista si tocanita. Batrana si atat de comuna tocanita de cartofi, pe care o gasesti in aproape orice casa in repertoriul de retete.
In timp am mai cizelat-o, am mai imprumutat cate una alta de la alte bucatarii si am facut-o mai ademenitoare. Dar la baza ramane acelasi fel de mancare gustos, care iti aduce aminte de copilarie, fie ca e numai din legume, fie ca ii pui bucati suculente de carnaciori sau carne de vita.
Nu ne-am gandit sa reinventam roata sau retetele traditionale, ci sa iti propunem si alte abordari ale clasicei tocanite. Asa ca iti dam trei retete pe care sa le incerci. Una in care cartoful obisnuit e inlocuit cu altul mai dulce, cu origini de pe alte continente; una cu arome puternice de carnaciori picanti si o a treia perfecta pentru zilele in care vrei sa renunti la carne (si sa te alaturi miscarii Meatless Friday) in care cartofii sunt alaturati ardeilor grasi.