Intr-un oras care nu doarme niciodata barmanii au grija sa tina pasul cu dorintele celor care chefuiesc pana in zori. New York este locul unde se nasc cele mai bune amestecuri de bauturi si estente, asa ca multa lume il considera orasul cocktailurilor. In fiecare an in luna mai, are loc aici "Manhattan Cocktail Classic", un festival dedicat celor care sunt indragostiti de cocktail-uri, unde se nasc cele mai noi trenduri in domeniu.
In editia 2012 vedete au fost bauturile acidulate, inghetate si condimentate. Iata-le pe cele mai importante!
Negroni acidulat
Cu putin acid si efervescenta se poate schimba complet gustul unui cocktail. Unul dintre cele care se vor remarca in acest an este Negroni Fizz, o combinatie de Campari amarui si Cinzano dulce. Te provocam sa il incerci si tu, dar pentru ca nu ai cu siguranta apartul sofisticat de care dispun barurile, prin care trasnforma apa in sifon, iti sugeram sa folosesti apa minerala.
Indiferent ce cantitate pregatesti trebuie sa pui ingredinetele in parti egale: o parte campari, o parte cinzano, o parte gin, o parte apa minerala. La final poti sa adaugi si un strop de suc de grepfrut. Un pai colorat si un pahar inalt sunt tot ce iti mai trebuie.
Mojito inghetat
Bauturile cu fulgi de gheata servite in pahare neconventionale au fost printre preferatele publicului care a venit la festival. Una dintre ele s-a remarcat insa. Mojito inghetat, deasupra caruia plutea un fum albicios. Barmanii aveau, evident, un secret pentru un astfel de cocktail. Se foloseau de o pompa pentru azot lichid. Cum asa ceva nu prea gasesti in orice bucatarie noi iti recomandam sa te limitezi la varinata de Mojito cu multi fulgi de gheata.
Pentru 6 cocktail-uri iti trebuie:
- 150g zahar
- 230ml apa
- 120ml suc proaspat de lime (4-6 limes)
- 1 mana de frunze de menta proaspata
- 150 ml rom alb
- 200g gheata maruntita (fulgi)
- coaja rasa de la 2 limes.
Prepara din zahar si apa un sirop dulce pe foc. Fierbe-l pana cand zaharul se dizolva si lasa-l deoparte sa se raceasca. Intr-un blender amesteca siropul cu romul, frunzele de menta, coaja de lime, sucul de lime pana cand se omogenizeaza. Adauga gheata si mai mixeaza o data. Pune cu lingura Mojito cu gheata in pahare si decoreaza cu frunze de menta si o felie de lime.
Mountain Cocktail –o bautura “picanta”
Multe mancaruri au un gust special odata cu adaugarea unor condimente. Daca esti un fan al bucatariei mexicane cu siguranta iti va placea aceast cocktail usor iute.
Pentru un cocktail ai nevoie de:
- 45ml votca
- 15 ml lichior de agave (Mezcal)
- 15 ml lichior de piersici
- 15 ml suc de lamaie
- 10 g miere iute (miere mexicana picanta facuta prin combinarea cu ardei habanero – cei mai iuti ardei din lume)
Combina toate ingredientele intr-un shaker. Amesteca bine si strecoara peste cateva cuburi de gheata intr-un pahar.
Sursa: Cooking Channel