Există câteva modalități de a o păstra mai mult timp. Pentru a păstra pepenele verde tăiat, aveți nevoie de un recipient destul de mare.

De asemenea, veți avea nevoie de un loc bun în frigider sau congelator, în funcție de metoda pe care o alegeți și care vi se potrivește cel mai bine.

Pepenii netăiați rezistă între 7 și 10 zile și între 2 și 3 săptămâni în frigider. Termenul de valabilitate al pepenilor verzi depinde de momentul în care au fost culeși și de modul în care sunt depozitați.

Pepenele roșu, de fapt o legumă, dar considerat de obicei un fruct, este complet comestibil, inclusiv coaja și semințele.

Rareori există un picnic care să nu includă un pepene verde. Pulpa sa roșie, dulce și suculentă, este plină de vitaminele A și C și de licopenul antioxidant, care este bun pentru sănătatea inimii și a oaselor. Nu are grăsimi și este foarte puțin calorică, deoarece este alcătuită din 90% apă și 8% zahăr natural.

Prima tehnică de conservare a pepenilor tăiați este:

  • Tăiați fructele întregi în două.
  • Se îndepărtează coaja și se taie în cuburi.
  • Se pun cuburile într-un recipient etanș și se acoperă.
  • Lasă recipientul acoperit în frigider

NOTĂ: Această metodă vă ajută să păstrați pepenele timp de 3-4 zile și îi va menține aroma, deoarece recipientul ermetic nu permite aromei și gusturilor din frigider să pătrundă în fructe.

A doua opțiune pentru a păstra pepenele tăiat este:

  • Se taie pepenele în două și apoi în cuburi.
  • Se așază cuburile pe o foaie de copt și se bagă la congelator (este important ca acestea să nu se suprapună).
  • Se lasă la congelator pentru o vreme (se verifică la fiecare 10 minute).
  • După ce a înghețat, se scoate din congelator, se toarnă cuburile de pepene verde într-un recipient ermetic, se acoperă și se pune din nou la congelator.
  • Lasă-l acolo atât timp cât ai nevoie, poate rezista până la 6 luni în congelator.

NOTĂ: Este important să folosiți recipientul etanș pentru a evita impregnarea aromelor externe în fructe.