Vara este sezonul in care apar pepenii, astfel ca nu exista niciun impediement ca sa nu-i consumi. Pe langa faptul ca sunt extrem de racoritori, iti prezentam si alte motive pentru care trebuie sa-i incluzi in dieta ta.

1. Iti creste imunitatea

Consumul de pepene verde iti poate intari sistemul imunitar, deoarece are un continut ridicat de vitamina C, care este un antioxidant puternic, ajutandu-te sa previi bolile. De asemenea, consumul regulat de alimente care contin vitamina C iti poate proteja celulele impotriva factorilor nocivi.

2. Este antioxidant

Licopenul este un antioxidant foarte cunoscut pentru proprietatile de prevenire a bolilor de inima, dar poate preveni si cancerul de prostata. Pepenele verde contine fibre, potasiu (care este benefic pentru sistemul nervos), magneziu, acid folic si betacaroten (care are proprietati antioxidante). Prin urmare, profita de beneficiile pepenelui verde, care nu necesita preparare pentru a-si elibera proprietatile antioxidante. 

3. Ajuta la vindecarea ranilor

Pepenele verde are efect cicatrizant, astfel ca poate contribui la tratarea ranilor usoare.

4. Bogat in fibre si potasiu

Pe langa faptul ca potoleste setea, pepenele verde este benefic pentru organism deoarece elimina toxinele, fiind recomandat pentru persoanele carea au probleme renale.

5. Imbunatateste functiile sexuale

De asemenea, numerosi specialisti iti recomanda sa incluzi pepenele verde in dieta zilnica, deoarece, in urma unor studii realizate recent, s-a descoperit ca pepenele verde contine citrulina, care are efecte similare cu viagra. In momentul in care patrunde in corp, se transforma intr-un aminoacid, denumit arginina, care este benefic pentru sistemul circulator, deoarece  confera elasticitate peretilor arteriali.

Pepenele verde este recomandat si in dietele pentru slabit, deoarece are un aport caloric scazut si ofera senzatia de satietate. De asemenea, favorizeaza eliminarea toxinelor din organism si ajuta la reglarea tensiunii arteriale.