Gordon Ramsay a filmat o emisiune culinară alături de alți doi chefi cunoscuți, iar o degustare de vinuri le-a cam tulburat mințile. Cu acest prilej Gordon Ramsay a dezvăluit care este leacul anti mahmureală preferat: sportul.

„O alergare sau exerciții pe aparatul de vâslit”, a spus, sec, Ramsay, când colegii de platou au deschis subiectul trucurilor care te scapă de efectele nedorite ale alcoolului consumat.

Gordon Ramsay este foarte pasionat de sport și ține la condiția sa fizică. De altfel, el a dezvăluit că a participat la 15 maratoane, 5 ultramaratoane și 4 competiții Ironman.

Ce efect are sportul când ești mahmur

Deși Gordon Ramsay preferă mișcarea pentru a scăpa de mahmureală, aceasta nu scoate, practic, alcoolul din organism. Efectele sunt, însă, uimitoare pentru starea de spirit.

Când faci sport, datorită eliberării de neurochimicale și hormoni, te vei simți mai vesel, mai motivat, mai plin de energie și mai dispus să te bucuri de viață. Prin urmare, a doua zi după o petrecere epică, stropită din belșug cu alcool, poate fi în continuare greu să te dai jos din pat, dar cu puțin sport te vei simți mai bine.

Alte leacuri anti mahmureală

Mahmureala și starea de rău de după o noapte în care ai depășit măsura cu alcoolul sunt cauzate de deshidratare și de iritarea stomacului. Glicemia este și ea scăzută și de aici senzațiile de amețeală, durerile de cap și starea de slăbiciune și oboseală.

Ca să scapi, efectiv, de rămășițele de alcool care îți tulbură încă mintea și te împiedică să funcționezi la capacitate maximă este bine să consumi apă din belșug. Alcoolul deshidratează, potrivit specialiștilor, și tocmai de aceea ai acea stare de rău. Apa sau sucurile naturale te vor face să te simți mai bine.

Murăturile sunt și ele printre leacurile anti mahmureală foarte populare, alături de zeama de varză acră. Cum funcționează acestea? Gustul lor acru îți trezește simțurile și te face să te simți mai vioi. Sarea pe care o conțin te va ajuta să reții mai bine apa în organism, atunci când ești deshidratat.

Sucul de lămâie este și el un leac bun anti mahmureală, deoarece ajută organismul să proceseze mai rapid alcoolul.