Fie că încerci o rețetă nouă, fie că ai mai făcut o plăcintă de zeci de ori, este de ajuns o clipă de neatenție pentru a te trezi că ai rumenit-o excesiv - ca să nu spunem că ai ars-o - deasupra, dar este încă nefăcută în interior.

Cum obții crusta perfectă pentru o plăcintă. Secretul lui Gordon Ramsay

Mai ales dacă vrei să încerci o plăcintă americană, dar și dacă vrei doar să împrumuți modelul pentru a reinventa o plăcintă ca la bunica acasă, crusta este foarte importantă. Fie că o faci tip „grilaj”, fie că o dorești compactă, este important să știi un secret folosit de unul dintre cei mai cunoscuți chefi din lume.

Gordon Ramsay le-a împărtășit fanilor unul dintre trucurile lui preferate: coace crusta pentru plăcintă separat și o adaugă la final deasupra plăcintei, când aceasta este coaptă perfect.

Explicația este una simplă: Crusta se coace, de obicei, mult mai repede decât umplutura și aluatul de dedesubt, motiv pentru care se poate arde mai ușor, până la finalul procesului de coacere.

Dacă nu ai posibilitatea sau timpul necesar să coci crusta separat, tot Gordon Ramsay îți oferă soluția salvatoare: un „scut” din folie de aluminiu care să acopere partea de deasupra a plăcintei scade riscul ca aceasta să se „bronzeze” prea tare și să strice atât aspectul, cât și gustul preparatului.