Un cartof fiert are doar 26 de calorii, potrivit datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Sociale (Sader). O rețetă clasică de piure de cartofi are o serie de ingrediente de bază: cartofi, apă, sare, unt, ulei, sare și piper. 

Unii bucătari adaugă lapte pentru a-i da o aromă mai puternică și o consistență mai puțin uscată, dar trucul pentru un piure de cartofi cremos stă într-un alt ingredient lactat.

Dacă vă doriți un piure de cartofi cremos, înlocuiți laptele cu smântână sau brânză de vaci, deoarece îi vor da o textură mai groasă și mai compactă atunci când este servit în farfurie. Pentru a obține această consistență, cel mai bine este să îl amestecați manual. 

Cum trebuie fierți cartofii pentru piure?

Sugestia marilor bucătari este să gătiți cartofii întregi și fără coajă. În acest fel, ei vor absorbi mai puțină apă și vor păstra cea mai mare parte a amidonului. Ca urmare, veți obține un piure de cartofi mai consistent și mai fin, care se va lega perfect. 

Nu uitați să adăugați o mână de sare în apa în care îi gătiți, aceștia să fie mai gustoși. În mod normal, cartofii vor fi fierți în aproximativ 20 de minute, dar puteți totuși să-i străpungeți cu un cuțit pentru a verifica dacă sunt gata.

foto: shutterstock.com