Pune cartofii la fiert, adaugă sare, iar la final pune acest ingredient pentru a schimba radical gustul piureului. Este vorba mai exact despre unt. Acest ingredient face minuni, iar piureul tău va ieși exact ca la restaurant. Așa procedează chiar și marii bucătari din restaurantele de lux.
De asemenea, nu pune niciodată ingredientele reci în piure. Nu va ieși gustos. Laptele sau untul trebuie adăugate la temperatura camerei sau puțin călduțe.
Nu fierbe niciodată cartofii în apă rece. Aceștia trebuie adaugați după ce apa încee să fiarbă.
De ce să adaugi oțet în piure
Cele mai istețe gospodine adaugă întotdeauna și un strop de oteț în apa în care fierb cartofii pentru piure. Acesta nu va schimba gustul, însă va avea avea un efect uimitor asupra texturii. Piureul va ieși mult mai fin. Tot ce trebuie să faci este să adaugi oțetul după 15 minute. Acesta va forma o crustă subțire în exterior și astfel cartofii își vor păstra forma fără să devină prea moi sau să se sfarme.