Dacă nu toți cei care zboară cu avionul primesc sau își cumpără de mâncare, mai ales când cursa este una scurtă, oricine a călătorit vreodată pe calea aerului a băut măcar o dată o cafea la înălțime.

Despre cafeaua servită în avioane circulă, însă, un zvon potrivit căruia ar fi făcută cu apă provenită dintr-o sursă dezgustătoare: toaleta. Ei bine, acest mit ar trebui să fie demontat o dată pentru totdeauna. O spune o fostă însoțitoare de zbor, care vrea ca această teorie să dispară, împreună cu toate celelalte legate de motivele pentru care stewardesele nu mănâncă sau nu beau cafea în timpul zborurilor.

Arina Bloom spune, pentru Business Insider, că a băut mereu cafea în avion și s-a simțit mereu foarte bine după aceea. Ea a subliniat, totodată, că avioanele sunt dotate cu două tancuri separate de apă pentru toalete și bucătărie și că dacă poate fi ceva pus la îndoială, aceea este curățenia tancurilor în sine, deoarece ele pot fi destul de greu de igienizat. Cu siguranță, însă, nimeni nu folosește pentru prepararea cafelei apă din tancul rezervat toaletelor din avion, puncteaza Arina Bloom.

Calitatea apei din avioane a fost pusă la îndoială de o altă stewardesă, într-un video pe TikTok postat în 2021 și devenit viral. Ea susținea că rezervoarele de apă nu sunt niciodată curățate și că reziduurile din apa cu care sunt alimentate contaminează și apa proaspătă din ele. Ea contrazicea, astfel, un studiu realizat în 2019 care a indicat că apa din majoritatea aeronavelor este sigură pentru consum.

Tags: avion, cafea