Dacă pleci însă într-o călătorie și la întoarcere vrei să te asiguri că nu s-a luat curentul, iar alimentele din congelator sunt în continuare sigure, poți apela la un truc simplu, care nu te costă nimic. 

Consumul de alimente decongelate care sunt în stare proastă are efecte directe asupra sănătății noastre. Din acest motiv, asigurarea funcționării corecte a acestui aparat în timp ce suntem plecați este esențială. 

Trebuie doar să luați un recipient, să-l umpleți cu apă și să-l puneți în congelator. Poate fi orice fel de recipient, un pahar, o cană sau chiar o tavă pentru cuburi de gheață. Când apa a înghețat, puneți o monedă deasupra gheții. Lăsați-o acolo și plecați în vacanță.

Dacă la întoarcerea din călătorie, moneda se află pe fundul recipientului, iar apa s-a dezghețat, este un indiciu că a avut loc o pană de curent sau o defecțiune a aparatului care a făcut ca alimentele să se dezghețe cât timp ați fost plecat. Dacă constatați acest lucru, cel mai bine este să aruncați toate alimentele din congelator pentru a evita toxiinfecțiile alimentare.