Acestea sunt câteva dintre alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată:

Ouăle 

Ouăle nu ar trebui niciodată congelate deoarece în timpul acestui proces ele îşi măresc volumul şi se pot sparge. Astfel, dacă vrei neapărat să congelezi ouă cel mai indicat ar fi să le spargi şi să le pui în forme pentru brioşe până când se întăresc și apoi, pentru a nu absorbi aromele altor produse, să le puneți în pungi ermetice.

Legumele

Legumele sunt alcătuite în mare parte din apă, astfel încât, atunci când sunt supuse unui proces de congelare și doriți să le consumați sub orice altă formă decât piureul, textura și aspectul vor neplăcute.

Pastele

La fel ca în cazul legumelor și al majorității fructelor, decongelarea macaroanelor va lăsa pastele cu o textură cauciucată și neplăcută. În plus, având în vedere timpul scurt de gătire, vor fi prea moi şi deloc plăcute la gust. 

Produsele lactate

Nici laptele, iaurtul și nici smântâna nu pot fi puse la congelator pentru a le opri data de expirare, deoarece ele vor căpăta o textură neplăcută şi se vor umple de cocoloaşe. Cu brânza, însă, vă puteți asuma riscul, dar țineți cont de faptul că își va pierde aroma originală. 

Cartofii

Deși este adevărat că nu se strică dacă sunt congelaţi, cartofii cristalizează amidonul care le dă textura și consistența. Astfel, odată ce ajung la temperatura camerei, încep să se destrame și își pierd din savoare. Singura modalitate de a-i păstra la rece este să îi prăjiți în prealabil timp de aproximativ patru minute, pentru a vă asigura că își păstrează calitățile.

Sosurile

Multe dintre sosurile pe care le consumăm, fie că sunt făcute în casă sau la conservă, conțin de obicei făină sau amidon de porumb printre ingrediente, două produse care, atunci când sunt cristalizate de frig, tind să-și piardă textura și să se separe de restul ingredientelor.

Sursa foto: shutterstock.com