Carne de miel cu curry
Ingrediente:
- Carne de miel/oaie, taiata in bucati mici, 1 kg
- Ceapa, 4 bucati
- Rosii, 4 bucati
- Usturoi, 1 bucata
- Ghimbir, 1 bucata
- Ardei iute, 1 bucata
- Lapte batut, 100 ml
- Ulei, 100 ml
- Frunze de menta
- Frunze de coriandru
Condimente:
- 1 baton de scortisoara
- 5 boabe cardamom
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita boabe de coriandru
- 1 lingurita boabe de mustar negru
- 1 lingurita de seminte de fenicul
- 4,5 bucati de cuisoare
- Boabe de piper
- 4, 5 foi de dafin
Puneti o tigaie pe foc, adaugati toate condimentele in tigaie, prajiti 3, 4 minute, dupa care puneti totul in blender si faceti o pudra.
- 1 lingurita de curcuma
- 1 lingurita boia dulce (sau iute, dupa gust)
- 1 lingurita garam masala
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
Taiati ceapa julien, faceti o pasta fina de ustoroi si ghimbir. Puneti o oala cu capac pe foc, aduagati ulei. Cand e cald uleiul, aduagati jumatate din ceapa si pasta de ghimbir si ustoroi. Prajiti pana cand devine transparenta ceapa. Adaugati curcuma (turmeric), boia si 2 linguri de apa. Puneti toata carnea si amestecati bine.
Gatiti 5 minute, dupa care aduagati restul de ceapa si rosii taiate cubulete mici. Aduagati toate condimentele pe care le-ati macinat la blender. Amestecati totul bine, aduagati sare si lasati pe foc mare 5 minute sa se gateasca. Apoi adaugati 1 cana de apa si lasati pe foc mic timp de 30 de min.
Continuati sa amestecati la anumite intervale de timp ca sa nu se arda. Apoi aduagati lapte batut si garam masala. Amestecati tot. Si lasati pana este gata carnea. Adaugati frunze de coriandru si ceapa sau ceapa verde, taiati marunt asupra. Se serveste cu orez sau lipie indiana.
Va urez Paste fericit!