Dar de fiecare dată șnitelul tău este îmbibat de ulei, chiar dacă îl pui pe un șervețel de bucătărie? Ce trebuie să faci de fapt ca să scapi de această problemă?
Cum să faci șnițele perfecte, care nu sunt uleioase
Uscați alimentele înainte de a le prăji. Încercați să folosiți prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate din alimente înainte de a le pune în ulei, cu cât sunt mai umede, cu atât mai multă grăsime vor absorbi în timpul gătitului. De asemenea, asigurați-vă că uleiul este foarte fierbinte.
Folosiți cantitatea potrivită de ulei pentru prăjire. Unele prăjeli se vor face cel mai bine atunci când le acoperiți complet cu ulei, dacă folosiți prea puțină grăsime pentru a prăji mâncărurile, acestea vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se găti și, prin urmare, vor avea timp să absoarbă mai multă grăsime.
Se scurge grăsimea. Cel mai bun mod de a evita excesul de grăsime în alimentele prăjite este să le așezați pe o grilă metalică pentru a scurge excesul de ulei.