Viața socială a oamenilor s-a transformat în ultimii doi ani, pe măsură ce munca de acasă, pentru o bună parte dintre angajați, și distanțarea socială pentru protejarea sănătății au devenit noua normalitate. Astfel, anul acesta, 88% dintre respondenții la un sondaj realizat de FREE NOW spun că sărbătoresc iubirea în februarie.

Brașov, Sibiu, București și Cluj-Napoca, alese cele mai romantice orașe 

Cele mai romantice orașe din țară pentru a petrece această zi sunt Brașov (30%), Sibiu (17%), București (15%) și Cluj-Napoca (12%), conform respondenților din primele 10 cele mai importante orașe din România, care au participat la sondaj. 

Braşov:

Aflat la poalele Muntelui Tampa, Braşovul oferă o atmosferă combinată de oraş medieval şi de munte. Piaţa Sfatului sau Biserica Neagră sunt principalele atracţii pentru turişti, la fel cum nu poate fi ratată o plimbare pe Strada Sforii sau sub Tampa.

Sibiu:

Fosta Capitală culturală Europeană, Sibiul, ocupă locul doi în topul orașelor romantice din România. Dar este şi una dintre cele mai atractive destinaţii din ţară. Clădirile medievale, Podul Minciunilor, cu legendele sale, Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Turnul Sfatului transformă Sibiul într-un adevărat oraş al iubirii.

Bucureşti:

Bucureştiul a fost supranumit cândva „Micul Paris‟. Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău, centrul istoric cu numeroasele clădiri vechi, cu Hanul lui Manuc, Biserica Stravropoleos, cu cafenel şi restaurante, precum şi Muzeul Statutului, Ateneul, palatele sau Parcul Carol sunt motive pentru a considera chiar şi Capitala ţării ca fiind un oraş destinat celor romantici.  

Cluj-Napoca:

Un alt oraș cu aer medieval din România, Cluj-Napoca, oferă senzaţia că este mereu tânăr. Numeroasele sale clădiri vechi te poartă în timpurile trecute, departe de prezent şi de preocupările zilnice. Bastionul Croitorilor, Piaţa Unirii sau Grădina Botanică fac parte din numeroasele atracţii ale oraşului.

„Orașele iubirii” din Europa

Conform aceluiași sondaj, românii consideră că Galway (Irlanda), Roma (Italia), Brașov, Hamburg (Germania) și Porto (Portugalia) sunt cele mai romantice orașe din Europa, Brașovul fiind numărul trei pe lista cuplurilor. 

Foto shutterstock.com