Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Spaniola
Spaniola
Un fel de mancare originar din regiunea spaniola Rioja, gatita cu carnati picanti din carne de porc.
Metoda de preparare
Caleste ceapa in uleiul incins timp de 5 minute. Adauga bucatelele de Chorizo si gateste-le impreuna timp de 1 minut.
Adauga cartofii, paprika si 1 lingurita sare. Amesteca bine si toarna 1 litru de apa. Lasa totul sa dea in clocot, apoi acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic pana cand cartofii se inmoaie.
Ia capacul si da focul mai tare. Zdrobeste cu o furculita cativa cartofi fierti ca sa ingrosi sosul si lasa sa dea in clocot inca o data.
Serveste tocanita fierbinte.
Sursa reteta: Food & Wine
INGREDIENTE
- cartofi
- 1 lingura paprika
- 5 cartofi mari curatati si taiat in cubulete
- 2 carnati Chorizo (picanti, din carne de porc) taiati in cubulete
- 1 ceapa tocata
- 60ml ulei de masline
- sare