Timp preparare:
2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pregateste o creme patissiere dupa reteta de AICI cu dublu cantitatilor. Acopera-o cu o folie de plastic si tine-o la rece pana  cand o folosesti.

Pentru tarta:

Amesteca faina simpla cu faina de migdale, coaja de lamaie, zaharul si untul cu un robot de bucatarie pana cand amestecul are un aspect grunjos.

Adauga 1 ou, galbenusul si vanilia si continua sa mixezi pana cand aluatul prinde contur. Scoate-l pe blatul de lucru si framanta-l de cateva ori pana este neted. Taie o treime din aluat si preseaza-l intr-un disc cu diametrul de 6cm. Preseaza restul de aluat intr-un disc cu diametrul 10cm. Pune aluatul la frigider, invelit in folie de plastic, timp de 30 minute.

Incinge cuptorul la 180C. Indinde discul mare de aluat pana cand ajunge la diametrul de 30cm si aseaza-l intr-o tava de tarta  de 22cm. Taie marginile in exces.

Unge baza tartei cu dulceasta de visine. Toarna deasupra crema cu vanilie pregatita anterior si deasupra ei un disc de aluat rulat din aluatul ramas. Preseaza marginile ca sa sigilezi umplutura. Unge tarta cu un ou batut si inteapa aluatul cu o furculita, din loc in loc.

Coace timp de 40 minute si lasa tarta sa se raceasca inainte sa o tai.

Sursa reteta si foto: Taste.com.au