Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pregateste aluatul din:

  • 90g faina alba
  • 65g faina integrala
  • 1 si 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 110g unt rece taiat cubulete
  • 80ml apa rece
  • 1 ou batut

Amesteca faina cu zaharul, scortisoara, sarea si cubuletele de unt cu un robot de bucatarie pana gand capata un aspect grunjos. Adauga treptat apa rece pana cand incepe sa se formeze un aluat. Intinde aluatul pe blatul tapetat cu faina intr-un disc de 30cm.

 

Incinge cuptorul la 200C.

Intr-un bol amesteca zaharul cu scortisoara si restul mirodeniilor. O treime din acestea incorporeaza-le in piureul de dovleac cu 1 lingura de unt topit.

Amesteca restul de mirodenii cu zahar cu merele, merisoarele si restul de unt.

Intinde in centrul aluatului piureul de dovleac pana acoperi un diametru de 25cm. Aseaza feliile de mere in cerc peste piureul de dovleac. Iimpacheteaza marginile aluatului peste ele, lasand centrul liber, formand astfel o bordura de cativa centimetri.

Unge cu oul batut si coace 45-50 minute, pana cand se rumeneste. 

Sursa reteta si foto: Food 52