1h
usor
Italiana
Incinge cuptorul la 200C.
Aseaza feliile de rosii pe o tava si stropeste-le cu ulei de masline. Adauga cimbrul, un praf de zahar, sare si piper si coace-le in cuptor timp de 20 minute, pana cand rosiile sunt moi si caramelizate pe margini.
Intre timp, feliaza mozzarella si lasa-o sa se usuce de toata umezeala pe servetele de hartie.
Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin. Redu temperatura la 180C.
Pentru a pregati tarta, ruleaza aluatul pe o foaie de copt. Ridica-i si ruleaza-i marginile, astfel incat sa formezi o bordura.
Aseaza, alternativ, feliile de rosii si mozzarella pe aluat. Unge marginile tartei cu ou batut. Stropeste cu putin ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper.
Coace tarta timp de 15-20 minute, pana cand aluatul e rumen si crocant.
Decoreaza cu frunze de busuioc si serveste imediat.
Sursa reteta si foto: simply-delicious-food.com
- rosii
- 200g mozzarella taiata in felii de 0.5cm
- aluat de foietaj gata pregatit
- afine
- piper
- sare
- un praf de zahar
- 5 fire cimbru
- 2 linguri ulei de masline
- 10 rosii taiate in felii groase de 1cm
- 1 ou batut
- frunze de busuioc