Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 200C.

Aseaza feliile de rosii pe o tava si stropeste-le cu ulei de masline. Adauga cimbrul, un praf de zahar, sare si piper si coace-le in cuptor timp de 20 minute, pana cand rosiile sunt moi si caramelizate pe margini.

Intre timp, feliaza mozzarella si lasa-o sa se usuce de toata umezeala pe servetele de hartie.

Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin. Redu temperatura la 180C.

Pentru a pregati tarta, ruleaza aluatul pe o foaie de copt. Ridica-i si ruleaza-i marginile, astfel incat sa formezi o bordura.

Aseaza, alternativ, feliile de rosii si mozzarella pe aluat. Unge marginile tartei cu ou batut. Stropeste cu putin ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper.

Coace tarta timp de 15-20 minute, pana cand aluatul e rumen si crocant.

Decoreaza cu frunze de busuioc si serveste imediat.

Sursa reteta si foto: simply-delicious-food.com