Timp preparare:
< 2h
< 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Portugheza
Portugheza
Metoda de preparare
Incinge uleiul pe foc mediu si soteaza in el ceapa, usturoiul, salvia si prazul timp de 1 minut.
Adauga cartofii si morcovii si acopera cu apa. Condimenteaza cu sare si piper si lasa sa fierba la foc mic, pana cand legumele se inmoaie.
Ia de pe foc si paseaza cu un blender. Pune supa crema inapoi in oala si adauga 2 linguri de suc de lamaie. Mai lasa sa fiarba inca 4 minute.
Adauga varza si fasolea fiarta si mai lasa pe foc pana cand varza se inmoaie putin.
Condimenteaza cu sare si piper si serveste supa calda stopita cu ulei de masline.
Sursa reteta si foto: www.theguardian.com
INGREDIENTE
- cartofi
- 100g fasole boabe fiarta
- piper
- 2 linguri suc de lamaie
- 200g cartofi dulci taiati cubulete
- sare
- 3 morcovi taiati cubulete
- 500g cartofi curatati si taiati in cubulete
- 1 fir praz feliat
- 10 frunze salvie
- 2 catei usturoi tocati
- 1 ceapa tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 100g varza tocata