< 30 min
usor
Vegetariana
O salata pe care o gasesti de obicei in meniul de la fast-food poate fi foarte sanatoasa si gustoasa daca o prepari acasa. Secretul pentru a obtine un amestec crocant de legume este sa nu toci varza prea marunt. Cu cat e mai fina cu atat salata va fi o masa apoasa. In plus, nu trebuie sa adaugi niciun fel de leguma „umeda” (rosii, avocado, citrice), ci numai radacinoase (morcovi, telina, ceapa).
Taie varza in fasii subtiri, rade morcovul pe razatoarea mare, feliaza ceapa in solzisori si taie ardeiul gras julien.
Amesteca-le intr-un castron cu o lingurita de sare si una de piper.
Toarna peste ele un sos facut din maioneza, otet si zahar. Amesteca si pune bolul la frigider timp de o ora pentru ca legumele sa se inmoaie putin si sa absoarba aromele.
Este o granitura delicioasa.
- varza
- 100 ml otet de vin
- 250 gr maioneza
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras mare
- 1 ceapa mica
- 1 kg varza alba
- 2 lingurite zahar
- sare
- piper