< 30 min
usor
Vegetariana
Pentru a transforma aceasta reteta intr-una cu adevarat vegana renunta la ouale fierte.
Incinge cuptorul la 180C. Pune telina stropita cu ulei de masline, sare si piper si coace-o timp de 20 minute.
Caleste ceapa si usturoiul intr-o tigaie cu putin ulei si frunzele de dafin,la foc mic timp de 10 minute. Adauga cardamonul, semintele de coriandru, turmericul, ardeiul iute si putina sare. Amesteca si gateste timp de 3-4 minute. Scoate o lingura din acest amestec deoparte pentru mai tarziu.
Da focul mai tare si adauga orezul. Mai pune putin ulei de masline si amesteca, astfel incat tot orezul sa fie acoperit. Adauga apa cat sa acopere cu 1 cm orezul. Acopera cu un capac si baga oala in cuptorul incins timp de 25 minute.
Intre timp, fierbe ouale. Amesteca iaurtul cu sucul de lamaie, un praf de sare si lingura de amestec cu ceapa si condimente calite.
Odata ce telina si orezul sunt gata scoate-le din cuptor. Taie telina cubulete si amesteca-le impreuna cu patrunjelul si corinadrul tocate in orez.
Asaza ouale fierte taiate in jumatati deasupra. Serveste cu iaurtul pregatit.
Sursa reteta si foto: www.theguadian.com
- orez
- 6 oua
- 1 legatura patrunjel tocat
- 400g orez basmati
- 2 ardei iuti feliati subtire
- 3 lingurite turmeric
- 3 lingurite seminte de coriandru
- 8 pastai de cardamom zdrobite
- 2 frunze de dafin
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- piper
- 2 cepe tocate marunt
- sare afumata
- ulei de masline
- 1 radacina telina medie, curatata si taiata in cuburi de 2cm
- 1 legatura coriandru tocat
- sucul de la 2 lamai
- 8 linguri iaurt