< 1h 30min
usor
Spaniola
Supa cu rosii este o alegere buna atat rece, cat si calda. Poti sa o servesti cu salata verde si paine facuta in casa si pranzul va fi complet. Acest gazpacho vine dintr-o regiune a Spaniei (Andaluzia) cu puternice influente marocane, dar este un fel de mancare ce se potriveste perfect in orice meniu.
Intr-un bol, stoarce usor jumatatile de rosii astfel incat sa iasa sucul si semintele. Strecoara sucul.
Toaca pulpa de rosii, pune-o impreuna cu sucul strecurat si adauga ardeiul si castravetele tocate cubulete, usturoiul zdrobit, painea, uleiul si oteltul. Amesteca bine si lasa-le sa stea la temperatura camerei timp de 15-20 minute pentru a imbina aromele.
Pune toate ingredientele amestecate intr-un blender si paseaza-le cu o ceasca de apa (sau supa de pui, daca ai). Strecoara amestecul pasat printr-o strecuratoare deasa.
Pune supa la rece timp de o ora. Serveste-o decorata cu frunze de busuoic sau patrunjel.
- rosii
- 2 catei usturoi
- 1/2 lingurita chimion
- 100 ml otet de vin
- 100 ml ulei masline
- 2 castraveti mici
- 1 ardei gras rosu
- 250 g paine alba fara coaja, taiata cubulete
- 1 kg rosii bine coapte, taiate in jumatatti
- 1/2 lingurita boia ardei iute
- sare
- piper