> 2h
usor
Orientul Mijlociu
Fierbe cartofii in apa cu sare pana cand se inmoaie. Scurge-i si paseaza-i intr-un blender impreuna cu caisele uscate, ceapa verde, semintele de pin si usturoiul.
Transfera piureul intr-un bol, adauga pesmetul, fulgii de ardei iute, ierburile aromatice, sare, piper si oul bautut. Amesteca pentru omogenizare si lasa totul deoparte timp de 10 minute. Amestesteca si adauga oul batut.
Daca amestecul nu este suficient de legat, mai adauga pesmet. Cu mainile umede formeza chiftele rotunde sau lunguiete (pe acestea din urma le poti pune pe un bat de frigaruie la servire) si pune-le la rece cel putin 1 ora.
Incinge ulei intr-o tigaie adanca, pe foc mediu. Prajeste chiftelele pana cand se rumenesc usor. Incearca sa nu le intorci prea mult de pe o parte pe alta pentru ca sunt fragile.
Scoate chiftelele pe servetele de hartie si serveste-le calde cu tahini sau sos cu iaurt.
Sursa reteta si foto: www.theguardian.com
- morcovi
- 1 lingurita menta uscata
- 1 lingura coriandru tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1/2 lingurita fulgi ardei iute
- 50g pesmet
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 2 cepe verzi tocate
- 1 lingura seminte de pin prajite
- 3-4 caise confiate tocate
- 300g morcovi tocati
- 1 ou