< 1h
usor
Spaniola
De ce sa nu aduci soarele verii in farfuria ta? O Paella traditionala, cu creveti si legume proaspete poate fi savurata la un pranz cu prietenii, are toate ingredientele necesare ca sa iti ofere o masa satioasa si te plimba printr-o lume aromata de pe malul Mediteranei.
Taie carnatul in bucatele mici si prajeste-l in uleiul de masline timp de 5 minute, intr-o tigaie cu capac, pana se rumeneste.
Adauga deasupra orezul, miezul de anghinare tocat buca?i mici, ardeii (copti, curatati si tocati), supa de pui si 200 ml de apa. Lasa-le sa dea in clocot, la foc mediu.
Cand incep sa fiarba, redu focul la intensitate mica, acopera cu un capac si lasa-le sa fiarba inabusit timp de 20 de minute, pana cand cea mai mare parte din supa este absorbita de orez.
Acum poti adauga crevetii proaspeti si mazarea. Acopera din nou si lasa-le sa se inabuse inca 5-10 minute, pana cand crevetii devin rozalii. Pentru mai mult gust poti adauga la inceput, alaturi de carnati 1 ceapa mare tocata marunt si 2 catei de usturoi zdrobiti.
Paella se serveste calda.
- orez
- 500 g orez cu bob lung
- 350 g carnati Chorizo (specialitate spaniola foarte picanta)
- 4 linguri ulei masline
- 250 g anghinare (doar miezul)
- 200 g ardei gras rosu
- 500 ml supa pui
- 450 g creveti proaspeti, decorticati
- 150 g mazare congelata/din conserva