Cu toate acestea, s-ar putea să existe care te va ajuta să slăbești, pentru că te va ajuta să reduci pofta de dulciuri. 

"Atacurile" de foame pe care le resimt multe persoane, mai ales față de dulciuri, nu sunt doar rezultatul urmării unei diete stricte, care, pe de altă parte, ar trebui să fie întotdeauna monitorizată de un medic. Mulți oameni care se simt singuri sau poate puțin deprimați găsesc o oarecare alinare în dulciuri, dar simt și regret odată ce realizează cât de mult au mâncat.

Pentru a evita aceste tentații față de dulciuri, există un truc care constă în a apela la aromaterapie, deoarece aceasta ne poate ajuta să evităm impulsul inițial pe care îl simțim atunci când ne este foame de ceva dulce.

Uleiuri esențiale pentru a evita pofta de dulce

Datorită utilizării anumitor uleiuri esențiale reușim să ne echilibrăm starea emoțională și, astfel, să evităm poftele de alimente dulci. În plus, combinația anumitor uleiuri esențiale poate fi folosită și pentru a calma pofta de mâncare și a controla impulsurile.

Printre cele mai eficiente se numără uleiul esențial de fragonia, care are un puternic efect calmant asupra nervilor, și uleiul esențial de petit grain, care, datorită eficienței sale în armonizarea stării de spirit, este adesea recomandat persoanelor hipersensibile care se simt ușor vulnerabile.

Poți lua aceste două uleiuri și le poți combina, pentru a suprima pofta de dulce. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 7 picături din fiecare dintre uleiurile esențiale menționate mai sus și, în plus, adaugi și puțin ulei vegetal de jojoba.

Aplică-l apoi pe încheieturile mâinilor și în spatele urechilor. Inspiră aroma și apoi practică o respirație calmă timp de două minute. Vei vedea că pofta de mâncare va dispărea instantaneu.

Poți folosi remediul de până la 4 ori pe zi și vei vedea cum, încetul cu încetul, pofta de dulce va dispărea.