Un nutritionist de top de peste Ocean a venit cu aceasta noua idee de dieta. Jim White, nutritionist si antrenor personal, crede ca femeile in cautarea dietei perfecte ar trebui sa imbratiseze “obiceiurile masculine” in materie de mancare si bautura. Mai exact, ar trebui sa aleaga berea in locul unui cocktail si mancare grasa in loc de salate.

Jim White isi sustine ideile intr-un articol in revista Fitness Magazine unde aduce ca argumente un studiu al Universitatii din Toronto, care spune ca persoanele cu diete restrictive, cum sunt multe dintre femei, vor face excese (alimentare si de bautura) dupa ce le termina, spre deosebire de cei care nu isi controleaza fiecare aliment pe care il mananca.

Prin contrast, barbatii, nu tin dieta aproape niciodata, spune nutritionistul. Cel mult incearca sa manance sanatos, iar alegerile lor sunt mult mai bune. Alimentele numite “de dieta” sunt nesatisfacatoare ca gust si nutrienti de aceea alegerile barbatilor sunt mai bune.

Barbatii mananca multa carne, de aceea, in locul salatei cere o friptura la restaurant. Proteinele din ea sunt vitale pentru a taia din kilogramele in plus pentru ca te fac sa te simti “cu stomacul plin” mai mult timp. In ceea ce priveste bauturile, Jim White este un sustinator al berii (bautura mult mai apreciata de barbati, in general) pentru ca are putin zahar si pentru ca, intr-o oarecare masura, aceasta te face sa te simti satul.

Regulile de dieta ale nutritionistului american au primit imediat replica unei femei nutritionist. Kimberly Snyder spune in Daily Mail ca Jim White a uitat sa ia in calcul in dieta sa modul diferit in care femeile si barbatii abordeaza alimentatia. Femeile cad, mult mai des, prada emotiilor si numeroase studii au aratat ca alegerile alimentare se bazeaza in cazul lor si pe starea emotionala. Spre deosebire de ele, “poftele alimentare” ale domnilor nu declanseaza in cazul lor remuscari, care pot duce mai tarziu la efectul “yo-yo” al dietelor, spune Kimberly Snyder.