Cu toate acestea, este foarte probabil să faci unele greșeli care pot fi foarte periculoase pentru sănătatea ta. Potrivit experților, iată ce nu trebuie să mănânci dacă a stat în frigider mai mult de o zi.

Sunt vremuri grele, în care trebuie să profităm la maximum de fiecare rest de mâncare pe care o avem acasă. Atenție însă, dacă este gătită și este vorba de paste sau orez, aceasta are un termen de valabilitate destul de scurt. Chiar dacă miroase bine și are un gust plăcut, există o limită pe care nu trebuie să o depășim.

De ce nu ar trebui să mănânci orez reîncălzit 

O bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate poate rezista până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de supraîncălzire putem face ca sporii să germineze și să înceapă să apară compuși toxici, toxine, care pot provoca gastroenterite, avertizează medicii.

Nu putem pierde din vedere câte zile a stat în frigider sau de câte ori am reîncălzit mâncarea. Este indicat să o reîncălzim o singură dată și, dacă este posibil, în aceeași zi. În caz contrar, putem congela mâncarea și o putem reîncălzi când și cum avem nevoie de ea.

Atât timp cât sunt respectate ciclurile fiecărui aliment în parte și sunt marcate clar datele. De asemenea, este important să folosim un recipient bun, care să permită o bună păstrare a alimentelor, fără bacterii care ar putea ajunge pe masa noastră.