Sunt sanatos si, totusi, de ce nu ma ingras, daca imi doresc acest lucru? Se numeste metabolism bazal si este scris in gene. Inseamna cat consumati in timp de repaus ca sa va bata inima. Daca sunteti slabi constitutional acest consum este urias.

Pe langa gene, statistic se constata ca si personalitatea este impotriva greutatii corporale.
”Pe cei slabi ii sfatuiesc sa tina un jurnal in care sa noteze nu numai ca mananca, ci si cantitatea, si vor constata ca, la sfarsitul unei zile nu se aduna decat cateva bucatele de mancare, din care nu ne putem ingrasa. Persoanele slabe fac parte au o personalitate de tip A, care sunt extrem de stresate, de agitate, care uita sa manance, care tot ce inseamna griji de fiecare zi le inhiba apetitul”, a explicat nutritionistul Mihaela Bilic.

Datele stiintifice arata ca masa grasa e greu sa depuneti, dar puteti lucra masa musculara. Faceti sport o data la doua zile. Nu efort aerobic, ci exercitii lente, cu greutati care maresc masa musculara. In privinta alimentatiei, „trebuie sa fie o alimentatie care sa sustina dezvoltarea masei musculare, bogata in proteine, bogata in glucide, asa cum fac sportivii de performanta”, potrivit nutritionistului Mihaela Bilic.

Asadar, mizati pe proteine din carne, oua, lactate in combinatie cu legume neprajite. In dieta isi gasesc locul fructele, pana la 1 kilogram pe zi, dar si cerealele integrale. Mesele se iau la fiecare doua ore. Nu se stie cu exactitate motivul, dar dulciurile consumate de o persoana subtire constitutional duc la pierderea kilogramelor in plus. Si reprezinta o cale sigura de a va consuma pancreasul.

In al doilea rand, evitati grasimile trans, care apar in urma prajirii. Acestea perturba functionarea sistemului hormonal. O alta recomandare este sa va feriti de vitaminele si mineralele de sinteza, daca nu aveti o carenta dovedita de analizele de sange.