Barbatii casatoriti sunt mai grasi pentru ca, dupa ce isi unesc destinele cu partenerele lor de viata, incep sa manance mai multe dulciuri si sa bea mai mult vin, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Leeds Metropolitan University, informeaza mediafax.ro.

Potrivit acestui studiu, barbatii casatoriti sunt mai grasi decat cei necasatoriti, iar acest lucru ar putea fi o consecinta a faptului ca cei din prima categorie par sa manance mai multe dulciuri in comparatie cu barbatii celibatari.
Totodata, barbatii casatoriti beau considerabil mai mult vin decat cei necasatoriti.

Oamenii de stiinta nu cunosc deocamdata motivul pentru care mariajul influenteaza atat de mult atitudinea barbatilor fata de greutatea lor corporala. Ei sugereaza ca aceasta situatie este o consecinta a faptului ca barbatii simt ca pot sa se "relaxeze" din acest punct de vedere dupa ce se casatoresc.

O alta teorie spune ca barbatii ale caror sotii sunt bucatarese talentate descopera dupa o vreme ca mananca alimente cu continuturi calorice mai bogate decat cele pe care le consumau in trecut.
Totodata, daca sotiile lor sunt pasionate de cumparaturi si cofetarii, atunci prajiturile, torturile si placintele cu fructe ar putea sa apara destul de des in bucatariile acestor familii.

Acelasi studiu afirma ca unele dintre sotiile ii hranesc excesiv pe sotii lor, pentru ca acestia sa se ingrase si sa devina mai putin atragatori pentru celelalte femei.

Insa studiile precedente au descoperit faptul ca si femeile se ingrasa dupa casatorie. Astfel, un studiu american realizat pe 10.000 de persoane a descoperit ca femeile dispun de mai putin timp pentru a face exercitii fizice dupa ce se casatoresc si incep astfel sa castige in greutate.