Chiar dacă îndepărtaţi coaja, bacteriile pot să treacă de pe coajă pe lama cuţitului şi apoi pe partea curăţată. Tocmai de aceea e important să spălați bine coaja pepenelui înainte să îl tăiați, chiar dacă nu o consumați. În mod corect, trebuie să o spălați cu o perie sau cu un burete de plastic. În plus, pepenele trebuie păstrat depare de carnea crudă sau de brânzeturi.
 

Pentru adevarul.ro, medicul primar Costim Munteanu declară:
 
„Pepenele verde trebuie spălat înainte să fie pus la rece. Putem să contaminăm cu microbi toate alimentele din frigider. Exista posibilitatea ca toate bacteriile să ajungă şi pe mâinile noastre, iar astfel riscăm să băgăm în gură microbii care ne pot îmbolnăvi. Vara este sezonul enterocolitelor şi toxinfecţiilor alimentare“.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA  EXCLUSIV "SHARE ÎN BUCATE":

FOTO: SHUTTERSTOCK

Tags: pepene, igiena, spalat