O româncă, care a gustat celebrele chifteluțe grecești pentru prima oară în insula Elafonissos a dezvăluit și rețeta, pe blogul său. Iată cum se prepară acestea:

”Am mâncat pentru prima dată chifetele acestea în insula Elafonissos și am rămas impresionați până în punctul în care mergeam zilnic la aceeași tavernă pentru aceste delicioase chiftele”, a scris femeia pe mancare-greceasca.eu.

A împărtășit rețeta pe blogul său, fiind un preparat rapid și gustos.

Ingrediente

  • 5 roșii moi – 850g
  • 1 ceașcă kefalotiri razuit / caș tare gen parmezan
  • 2 cepe mici roșii
  • 2 fire ceapă verde
  • sare, piper, oregano, cimbru, busuioc proaspăt
  • 1 ou
  • 6 linguri de făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • ulei pentru prăjit

6 pași simpli

1. În apa fiartă se pun roșiile 1-2 minute, până începe să crape pielița, astfel încât să fie ușor de curățat.

2. Tăiați cubulețe roșiile și ceapa mărunt. Feliați mărunt și ceapa verde. Puneți-le într-un bol.

3. Amestecați bine și lăsați la macerat pentru 10 minute. Acidul din roșii va înmuia ceapa și va ajuta ca aceasta să se gătească ușor.

4. La roșiile cu ceapă, adaugați sare, piper, brânza răzuită, oul, busuioc, oregano și cimbru, făină, praful de copt și amestecați bine. Rezultatul va fi un amestec moale ce curge, precum la clătite.

5. Cu o lingură luați din compoziție și puneți în tigaie, nu e nevoie sa aplatizați compoziția. Se formează singure chiftelele.

6. Prăjiți chiftelele și cu două spatule întorceți-le. Se iau când au prins culoare pe ambele părți.