4 kilograme pe luna - atat puteti slabi in mod natural. Orice dieta care va promite pierderi ponderale semnificative nu face decat sa va creasca colesterolul din sange. In felul acesta, creste riscul cardio-vascular. Aflam imediat mecanismele.

Luna aceasta slabesc sigur 10 kilograme! Mai ganditi-va! Organismul oricarui om poate pierde, in mod natural, doar 4 kilograme pe luna. Iar slabirea corecta si controlata se face cu ajutorul medicului. Mobilizarile mari si rapide de grasime pot sa va puna sanatatea in pericol.

Doctor Cristina Balanescu, nutritionist: “Se poate sa nu se metabolizeze in ficat, metabolizindu-se in ficat inseamna ca foloseste si atunci da energie, baga in colesterol si foloseste la digestie sau pur si simplu se elimina. Se poate intampla sa circule liber in sange si sa provoace accidente vasculare.”

Pe de alta parte, daca aveti multe kilograme in plus, pe care le-ati pus intr-un timp lung, cu ajutorul dietelor fanteziste veti putea ajunge la adevarate blocaje.

Doctor Cristina Balanescu, nutritionist: “Nu vom mai avea avea suficiente enzime, pentru ca sunt blocate in organ, nu se mai secreta si atunci avem probleme digestive.”

Acestea sunt motivele pentru care e indicat sa nu alegeti la intamplare diete, in speranta unui corp perfect in cateva saptamini. Slabirea controlata inseamna, in primul rand, 3 mese principale si 2 gustari pe zi. Cu alte cuvinte, nu veti face foamea. Daca va infometati in mold constant nu pierdeti masa grasa, ci masa musculara.

Maria Spiridon, nutritionist: “Intr-o alimentatie normala nu trebuie sa ne infometam - e adevarat, nici sa stam la masa pana ne suprasaturam. Mancand mese mici si dese ne asiguram un aport atat de nutrenti, cat si de energie.”

Doar impatind corect mesele zilnice scadeti in greutate, iar scaderea e de lunga durata. A doua regula importanta este sa beneficiati de divertistate alimentara. Faceti calculele. Trebuie sa aveti mai mult de 30 de alimente naturale pe saptamina. Cel mai usor este sa folositi plante condimentare in orice mancare gatita. Cat mai multe sortimente. Si o alta idee:

Dr. Seban Damian, nutritionist: “Asta poate fi usor de controlat prin legume, deci legumele care nu ti aduc foarte multe calorii si in acelasi timp iti dau posibilitatea sa iti variezi foarte tare regimul.”

Aceste doua reguli esentiale va duc la o scadere ponderala de 4 kilograme pe luna. Iar ceea ce obtineti veti mentine in timp. Scaderea de cel mult 4 kilograme lunar nu implica pierderi in valoarea masei musculare.